Trädgårdsdesign

Vi hjälper dig att skapa din drömträdgård!
Trädgårdsdesign handlar om färg, form, och kanske framförallt känsla. Alla växter ska komponeras samman för att fungera praktiskt samtidigt som de är vackra och väldoftande. Likaså ska altanen måttas och den lilla stengången ner till dammen planeras…

Vi samarbetar med professionella trädgårdsdesigners och trädgårdsarkitekter med lång erfarenhet och känsla för det lilla extra. Tillsammans skapar vi din drömträdgård!

Trädgårdsdesign med känsla redan i visionen
Som ett första steg i att anlägga en trädgård spelar designen en central roll. Vi gör ett besök i din trädgård där vi tillsammans går igenom de förutsättningar och önskemål som finns. Vi skapar unika och innovativa trädgårdar att njuta i.

Långsiktigheten i trädgården är prioriterad från start. Vi planerar trädgården så att den kan växa och bli vackrare för varje år som går.

 

Trädgårdsdesignen tar form: Allt börjar med ett hembesök
Vi börjar alltid med att gå igenom den dokumentation som finns över trädgården och gör ett hembesök där vi tillsammans tittar på trädgårdens förutsättningar. Vi samtalar om de tankar och idéer som ni har. Innan besöket vill vi gärna ha en ritning över tomten (helst i skala 1:100). Denna blir sedan grunden för den ritning som trädgårdsdesignern tar fram.

Efter besöket skapas en skalenlig ritning, en illustrationsplan, där struktur, material och växtförslag illustreras så att du lättare kan se och visualisera din nya trädgård. Tillsammans med trädgårdsdesignern träffas ni igen och går igenom förslaget, tittar på olika förslag och gör eventuella ändringar.

Efter att illustrationsplanen är reviderad, och tillägg för planteringsplan med förteckning över växter, material och belysning lagts till, kopplas vi som anläggare in i processen för att utföra arbetet i din trädgård.

Du kan läsa mer om trädgårdsanläggning och arbetsprocessen med att anlägga en trädgård här

Ta första steget till din drömträdgård och kontakta oss redan i dag!