Om oss

Trädgårdsföretag med en lång historia

Ahrling & Östinge Trädgårdsanläggningar startades för snart 50 år sedan. De båda ägarna, Rolf Ahrling och Rolf Östinge, möttes under studietiden på Alnarp. De många årens verksamhet i trädgårdsbranschen har gett företaget unika erfarenheter. Det är de erfarenheterna, kopplade till vår känsla för kvalitét och vår fackkunskap, som är din garanti för ett väl utfört arbete. Givetvis innehar vi även branschens Mästarbrev.
Genom åren har många trädgårdar anlagts för såväl privatpersoner som bostadsrättsföreningar, kommuner och företag. Det kompletta utbudet, kvaliteten och den långa erfarenheten är grunden till varför kunder väljer och rekommenderar oss när det gäller trädgårdsföretag: år efter år.

Nära samarbete med utbildningar, fackförbund och företagarföreningar

Rolf Ahrling och Rolf Östinge har genom sitt trädgårdsföretag ett långt samarbete med utbildningarna på Alnarp och Hvilan, varifrån rekrytering många gånger sker. Utbildningsfrågor engagerar dem starkt.
Rolf Ahrling och Rolf Östinge är också aktiva styrelsemedlemmar i Företagarna, Trädgårdsanläggarna samt arbetsgivarorganisationen SLA (Skogs- och lantarbetsgivarförbundet), såväl lokalt som på riksnivå. Internationellt är de även medlemmar i European Landscape association och besöker årligen olika trädgårdsmässor runt om i Europa.

…och erkända trädgårdsdesigners

Ahrling och Östinge har bland annat anlagt trädgårdar designade av Ulla Molin: författare, journalist och välkänd trädgårdsarkitekt. Rolf Ahlring och Rolf Östinge har båda blivit upplärda av professor Per Friberg på Sveriges Lantbruksuniversitet, och senare också anlagt trädgårdar för honom. Idag anlitas erkänt duktiga trädgårdsdesigners och –arkitekter.

Utmärkelser och kända trädgårdsprojekt

”Sinnenas trädgård” var vårt bidrag till boutställningen Bo -86 i Malmö. Till Bo -97:s villautställning i Staffanstorp skapade företaget den lågallergena trädgården. Ahrling & Östinge har också haft uppdrag på Bo -01, såväl under som efter själva utställningen. Vi har även bidragit med en anläggning vid den första upplagan av Malmö Garden Show 2011.

Trädgårdsföretag

Våren -97 visades ett reportage i tv-programmet ”Gröna rum” om Ahrling & Östinges anläggningsarbete i en trädgård i södra Malmö.

Trädgårdsföretaget var också med och anlade den flyttbara park som skapades på den tidigare rivningstomten där köpcentrat Entré nu ligger i Malmö. Hela projektet gjordes på ett dygn och var ett samarbete mellan trädgårdsföretag och Malmö stad.

När HSB fyllde 75 år fick bostadsrättsföreningarna tävla om en ny trädgårdsanläggning ritad av studenter. En förening i Svedala vann, och Ahrling & Östinge fick uppdraget att anlägga trädgården.

Flertal uppdrag för plantering och föryngring av träden i Lundagård har gjorts genom åren, och vi har även bidragit med tillkomsten av annuella, perenna och busk-trädsortimentet på Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

2003 blev Ahrling & Östinge Trädgårdsanläggningar utsett till årets företag i Burlövs kommun.

Ett trädgårdsföretag med fantastiska medarbetare

Våra anställda har adekvat utbildning och är duktiga såväl vad gäller trädgårdskunskap som hantverk. Vi fortbildar vår personal regelbundet och tycker att det är viktigt att alla ska känna sig trygga i sin roll. Unga medarbetare med färsk utbildning arbetar tillsammans med trädgårdsanläggare med lång erfarenhet och stor kunskap, tillsammans skapar vi trädgårdar att trivas i.
Här kan du läsa mer om våra trädgårdstjänster.